Projectbureau

Ron van Manen

Sinds april 2023 vervult Ron van Manen de rol van Managing Director van het projectbureau van Luchtvaart in Transitie. Waarbij hij zijn uitgebreide kennis en expertise over de nationale en internationale luchtvaart inzet om samen met de Nederlandse overheid en alle samenwerkende partijen een succes van Luchtvaart in Transitie te maken. Ron’s professionele reis begon aan de TU Delft, waar hij Aerospace Engineering studeerde. Gedurende zijn loopbaan heeft hij functies uitgevoerd bij vooraanstaande organisaties zoals KLM, British Airways, QinetiQ, en de Clean Sky Joint Undertaking.

Louis Aartman

Louis Aartman vervult de rol van Project Officer binnen Luchtvaart in Transitie. Hij heeft 45 jaar ervaring in de lucht- en ruimtevaart en brengt daarmee veel kennis en expertise in. Zijn expertise strekt zich uit over vele technische en commerciële functies, zowel nationaal als internationaal en altijd in relatie tot innovaties voor de lucht- en ruimtevaart. Louis heeft recentelijk bijgedragen aan de Duurzame Luchtvaarttafel, het Actieprogramma Hybride en Elektrisch Vliegen, en was betrokken bij het opstellen van Luchtvaart in Transitie namens de koepelorganisatie Lucht- en Ruimtevaart Nederland.

Alte de Boer

Alte de Boer is vanaf de start betrokken bij Luchtvaart in Transitie en bekleedt momenteel de functie van Project Officer. Met een MSc in Electrical Engineering van de Universiteit Twente is hij al geruime tijd werkzaam bij NLR als senior onderzoeks- en ontwikkelingsingenieur bij de afdeling Avionic Systems. Zijn expertise omvat technologie voor elektrisch aangedreven aandrijfsystemen, vliegtuigelektronica en de interactie tussen vliegtuigen en bliksem. Alte heeft leidende rollen vervuld in Europese projecten, waaronder FP6 ILDAS, Clean Sky 1 Starter-Generator Unit, Clean Sky 2 ELECTRA en StrongRCraft, waarbij hij zijn systeemengineeringkennis en projectmanagement vaardigheden heeft gecombineerd.

Kristian van Drimmelen

Kristian van Drimmelen richt zich sinds eind 2022 bij Luchtvaart in Transitie op projectbeheersing. Van jongs af aan koestert hij een passie voor vliegtuigen. Hoewel zijn vroegere droom om F16-piloot te worden niet uitkwam, heeft deze passie hem geleid naar het managen van diverse luchtvaartprojecten voor zowel publieke als private partijen. Kristian behaalde een diploma Vliegtuigbouwkunde aan de HTS en voltooide later een Master in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft. Na zijn tijd bij Airbus en TNO is Kristian als zelfstandige begonnen, waar hij zijn uitvoerige kennis over publieke en private partijen inzet.

Chantale Evertsz

Chantale is verantwoordelijk voor projectbeheersing binnen Luchtvaart in Transitie en is Project Officer voor enkele technische projecten. Na haar studie in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft en een master in Astrodynamica & Satellietsystemen, begon haar carrière als Management Trainee bij Fokker Technologies. Daar heeft zij in multifunctionele teams diverse complexe programma’s geleid voor verschillende internationale klanten zoals Bombardier, Airbus en Boeing. Hier heeft zij uitgebreide technische kennis en ervaring in projectmanagement opgedaan.

Louise Snel

Louise Snel houdt zich binnen Luchtvaart in Transitie bezig met communicatie & stakeholder management, waarnaast zij diverse taken binnen het projectbureau oppakt. Louise heeft een Bachelor Communication Science en een Master in Beleid Communicatie en Organisatie behaald, waarmee ze unieke vaardigheden toevoegt aan het team. Louise mag dan nog geen ervaring in de luchtvaart hebben, maar haar werkervaring bij verschillende duurzame organisaties biedt een waardevol perspectief.

Eric van der Veen

Eric van der Veen is in januari 2024 aangetreden als Project Officer bij Luchtvaart in Transitie. Eric heeft brede ervaring in de luchtvaart op het gebied van het bijeenbrengen van techniek, beleid en organisatie. Eric heeft zijn sporen verdiend in aerospace projecten bij uiteenlopende klanten. Daarnaast is hij bij kennisorganisatie TNO uitvoerig bezig geweest met technologieontwikkeling en innovatie. Eric kent de nationale en internationale luchtvaart als geen ander, en heeft een scherpe kijk op het gehele spectrum van techniek en productie tot industrialisatie, certificatie en gebruik van vliegtuigen.